Home Page Türkçe Help
 

Program Geliştirme

Kocaeli Üniversitesi "Eğitimde Yeniden Yapılanma ve Kalite Süreci'nde" tüm programlarını güncelleyerek eğitimde bir dönüşüm gerçekleştirmeyi fırsat olarak görmektedir. Bu doğrultuda üniversitemizde program geliştirme süreci sadece bir çalışma grubunun emeğiyle olmayıp tüm öğretim kadrolarının değişime inancı ile başarılacaktır.

Program geliştirme modelinde öncelikle yeni programın temelleri üzerinde fikir birliği sağlanmıştır.

Bunlar;

ÖĞRENCİ MERKEZLİ ANLAYIŞ: Öğrencilerin etkin katıldığı, problem çözme, proje, araştırma inceleme gibi yöntemlerin kullanıldığı, öğretmen öğretiminin asgari düzeye çekildiği eğitim anlayışı.

SORUN MERKEZLİ ANLAYIŞ: Toplumsal ve mesleki sorunları temel alarak bu sorunları tanıyan ve üstesinden gelme bilgi ve becerisine sahip bireyler ve programlar geliştirme anlayışı.

YETERLİLİĞE DAYALI TASARIM: Öğrencilerin öğrenme kazanımlarıyla beslenen program ve alan yeterliliklerine sahip olmalarını sağlayacak evrensel ölçütlerde kabul gören eğitim-öğretim programları oluşturma ve geliştirme anlayışı.

ÇEKİRDEK TASARIM: Öğrencilerimizin alan yeterliliklerini kazanmalarını sağlayacak konuların merkezde zorunlu, kişisel gelişimlerini sağlayacak konuların ise zengin alternatifler sağlayarak seçmeli olduğu program anlayışı.

Bu çalışma planı doğrultusunda program yeterlilikleri saptanmış, ders programları ve AKTS'ler hazırlanmış, öğrenim çıktıları güncellenmiştir.